Собственикът на Нотингам Форест - Евангелос Маринакис, отхвърли твърденията, че мениджърът Стив Купър ще бъде уволнен. 43-годишният Купър рискува да стане 13-ият уволнен мениджър във Висшата лига този сезон, след загубата с 1:2 от Лийдс във вторник, която остави тима точно над зоната на изпадащите само по голова разлика.

Маринакис обаче отговори на спекулациите около бъдещето на уелсеца на „Сити Граунд“, като настоя, че той продължава да се радва на подкрепата на клуба.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

„Никой не отрича, че нашият клуб е в трудна позиция във Висшата лига, но искаме да сложим край на спекулациите и фалшивите новини в медиите, за да потвърдим, че Стив Купър остава наш мениджър в Нотингам Форест“, гласи официалното съобщение на Маринакис на официалния сайт на клуба.

„Всички бяхме разочаровани от неотдавнашното представяне и е ясно, че трябва да се свърши много упорита работа, за да се реши този проблем спешно. Резултатите и представянето трябва да се подобрят незабавно. Сега е моментът всички, свързани с нашия клуб, от нас като собственици, до борда на директорите, нашите привърженици, целият персонал, треньори и играчи – да се съберем и да се борим, за да подсигурив статута ни във Висшата лига. Няма време за разсейване, слухове и спекулации. Има само време за упорита работа, решителност, ангажираност от страна на Стив и играчите за постигане на резултатите, от които се нуждаем, и, разбира се, продължаващата великолепна подкрепа на феновете на Нотингам Форест“, се казва още в изявлението.

Нотингам Форест ще се стреми да се отдалечи от опасната зона в съботното гостуване до Мидландс за сблъсък с Астън Вила.