Отдадеността на собствениците на Ливърпул към английския футболен клуб е по-силна от всякога и "разумните инвестиции" на трансферния пазар няма да спират, категоричен е Джон Хенри. 73-годишният американец оглавява "Фенуей Спортс Груп" (ФСГ), която отхвърли спекулациите, че ще се разделя с контролния пакет акции.

Основните критики към ФСГ от медии и фенове са за липсата на големи трансфери във времена, в които отбори Челси и Нюкасъл се подсилват без пестене.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

"Завършихме процес по идентифицирането на потенциални инвеститори в клуба, но в същото време оставаме напълно отдадени на успешното управление на Ливърпул. Правим това от ден номер 1 през 2010. Фокусирани сме върху запазването на дългосрочното финансово здраве на клуба", каза Хенри в интервю за "Ливърпул Ехо".

"Инвестициите никога не са краткосрочни. Този начин на работа е успешен за Ливърпул от доста години, но за него е нужно търпение. Виждали сме много клубове да затъват, когато тръгват по неправилен път. Ние ще продължаваме да инвестираме разумно на трансферния пазар, тъй като се гордеем с нашия отбор.

"В същото време няма да спираме и инвестициите в базата, в основната трибуна и в трибуната "Анфийлд Роуд". Това е физическото доказателство за нашите намерения и за грижите, които полагаме за този велик клуб. Нашата отдаденост е по-силна от всякога".

 

БТА / Автор: Ивайло Георгиев