Собственикът на Ливърпул Джон Хенри направи категорично изявление относно плановете на FSG за инвестиции в клуба, като настоя, че клубът не се продава. От ноември месец насам се появиха много информации, че американците искат да продадат гранда от Англия. В месеците се спекулираше за интерес от Катар, Саудитска Арабия, Германия и САЩ.

Хенри, който е главният собственик на Ливърпул и основател на FSG, сега потвърди, че клубът не се продава. Говорейки пред Boston Sports Journal, 73-годишният бизнесмен беше попитал за потенциални планове за продажба на Бостън Ред Сокс, но обсъди ситуацията на „Анфийлд“.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

„Знам, че имаше много разговори и цитати за Ливърпул, но се придържам към фактите – ние просто формализирахме един текущ процес“, каза той.

„Ще бъдем ли в Англия завинаги? Не. Продаваме ли Ливърпул? Не. Говорим ли с инвеститори за Ливърпул? Да. Ще се случи ли нещо там? Вярвам, че да, но няма да е продажба. Продали сме един свой проект последните 20 години.

Това съобщение няма да бъде прието леко от голяма част от привържениците на клуба, които искат отборът да бъде продаден с оглед трансферната политика на американците. FSG купи Ливърпул през 2010 година срещу 300 милиона паунда. Близо 13 години по-късно клубът е оценяван на 3,7 милиарда паунда.