Беше съобщено, че иранско-американският бизнесмен е на "седмици" от внасянето на оферта от 3,1 милиарда паунда за Тотнъм заедно с консорциум, съставен предимно от поддръжници от Абу Даби. Оттогава обаче BBC съобщи, че собствениците на Тотнъм не се интересуват от продажбата, а вместо това са ангажирани с дългосрочните планове на клуба, които бяха обект на внимание през последните месеци.

Въпреки изграждането за близо 1 милиард паунда на стадиона "Тотнъм Хотспър", група привърженици на "шпорите" проведоха протест срещу ENIC и председателя Даниел Леви на тренировъчната база на клуба миналия месец заради предполагаема липса на инвестиции. Трансферите са особен повод за безпокойство. Феновете призоваха за по-голяма "яснота и ангажираност" на фона на години на по-голямо харчене от техните съперници от голямата шестица.

"Шпорите" са отделили около 500 милиона паунда от април 2019 г. насам - общо, което е с 50 милиона паунда по-малко от разходите на Челси само през този период при новия собственик Тод Боули. 

На този етап обаче няма оферта от Наджафи, който е миноритарен акционер във Финикс Сънс от НБА. 60-годишният бизнесмен е един от множеството кандидати, които наскоро проявиха интерес към придобиването на клубове от Висшата лига, след като петима потенциални купувачи се подредиха на опашка, за да отговарят на исканата от Манчестър Юнайтед цена от 5 милиарда паунда.