Капитанът на Унгария – Доминик Собослай, пристигна в Ливърпул, където днес ще премине задължителните медицински тестове преди да финализира трансфера си на „Анфийлд”. Снощи английският клуб активира откупната клауза в договора му с Ред Бул Лайпциг на стойност 70 млн. евро и той получи разрешение да финализира трансфера си.

В социалните мрежи вече се появи видео от пристигането на Собослай на летището в Ливърпул с частен самолет. От данните за полета се вижда също, че самолетът е отпътувал за английския град от столицата на Унгария – Будапеща.

Освен медицински прегледи, Собослай трябва да договори и личните си условия, като те не би трябвало да бъдат проблем за футболиста, който е изразил желание да играе под ръководството на Юрген Клоп. Унгарецът представляваше интерес и за Нюкасъл, но личното му желание е било да играе на „Анфийлд”.

Собослай ще се превърне във второто ново попълнение на „червените” това лято. Ливърпул вече си осигури подписа на световния шампион с Аржентина Алексис Мак Алистър от Брайтън.