Българският футболист Стилиян Петров днес проведе първа тренировка с Астън Вила, с който ще започне лятна подготовка. Бившият капитан на националния ни отбор, който спечели битката с левкемията, е на път да направи голямото си завръщане във футбола, като за целта трябва да убеди треньорския щаб и ръководството на бирмингамци, че заслужава договор.

Стенли беше ключова фигура за „виланите“, където преди 4 години също носеше капитанската лента. Жестоката диагноза обаче доведе до преждевременен край на кариерата, която 36-годишния халф ще пробва да възроди. От новия сезон Вила ще играе в Чемпиъншип, след като изпадна от английския елит през миналата кампания. Тъкмо този факт отваря вратата пред Стилиян, който дотук се готвеше с младежката формация на клуба.

Днес репортерите в Англия го уловиха как отива на първото си занимание заедно с Калъм Робинсън. За да се върне към предишната си кондиция, Петров тренира по три пъти на ден. По-рано от клуба му направиха пълни изследвания, които показаха, че физически Стилиян е много близо до формата, която показваше преди спирането с футбола.

Астън Вила ще направи предсезонно турне в Австралия, като новият мениджър Роберто Ди Матео може да пусне Петров в някои от мачовете.