Бившият лекар на Челси Ева Карнейро разкри, че наскоро, докато е била на медения си месец е получила смъртни заплахи. Освен това тя е получила заплахи за сексуално насилие в резултат на съдебното дело, което заведе срещу Жозе Моуриньо.

Карнейро обаче не остана длъжна на заплашилите я и ги нарече „безлични страхливци“.

„Бях много притеснена от заплахите, които получих. Някои от заплахите бяха смъртни, а други за сексуално насилие. Това са безлични страхливци и те трябва да бъдат подведени под отговорност“, коментира Карнейро.

Карнейро постигна споразумение с Челси по делото, което заведе срещу английския клуб за неправомерно уволнение, и срещу Жозе Моуриньо за тормоз.

Делото е завършек на един от най-обсъжданите инциденти на миналия сезон, когато Карнейро влезе на терена, за да помогне на Еден Азар, без разрешението на Моуриньо.

Португалецът бе бесен и използва обиден език по адрес на лекарката. Карнейро напусна клуба в последствие, твърдейки, че е била принудена.

Ева Карнейро направи следното изявление след края на делото:"Облекчена съм, защото приключваме това съдебно дело. Беше изключително тежък период за мен и семейството ми. Сега искам да продължа напред. Мой приоритет винаги са били здравето и сигурността на играчите, и изпълнението на задълженията ми на лекар. Благодаря на всички, които ме подкрепяха."

От Челси също излязоха със съобщение по въпроса: "Клубът съжалява за условията, при които доктор Карнейро напусна и се извинява на нея и семейството й за притесненията. Искаме да отбележим, че излизането на доктор Карнейро на терена бяха според правилата на играта и според отговорностите й към играчите като лекар. Доктор Карнейро е много компетентен и професионален спортен лекар."

Жозе Моуриньо не даде коментар по темата.