Новоназначеният мениджър на Норич Сити Дийн Смит изрази увереност, че в тима му има достатъчно качество, за да запази мястото си във Висшата лига на Англия.

Смит изненадващо зае мениджърския пост при "канарчетата" само пет дни след уволнението си от Астън Вила - друг отбор, който подобно на Норич изглежда ще бъде в битката за оцеляване.

След 11 кръга Норич е на последното 20-о място с 5 точки, докато Астън Вила е на 16-а позиция с 10 точки, колкото има и 17-ият Уотфорд, който е първият над чертата на изпадащите.

"Първата задача е да не допускаме голове. Досега отборът допусна твърде много. Искаме да променим дефанзивната ни структура, да имаме по-добра организация. Имаме талантливи играчи, от които очаквам и да бележат повече голове", каза на пресконференция Смит.

"Ясно е, че досега не сме вкарали достатъчно попадения, но смятам, че имаме нужното качество в отбора и това е най-важното. Когато говорих със спортния директор Стюарт Уебър, той показа ясно, че вярва в играчите, които имаме. Аз също ги огледах заедно с помощника ми Крейг Шекспир и двамата вярваме, че този отбор не постига резултатите, на които е способен. Нашата работа е подобрим представянето. Ако направим това, ще имаме нужните резултати", коментира още Дийн Смит.

Първият мач на Смит като мениджър на Норич ще бъде тази събота срещу Саутхямптън - същият съперник, от който мениджърът загуби с 0:1 в последния си мач начело на Астън Вила преди две седмици.

"Мисля, че имам идея как играе Саутхямптън. Все пак срещу тях бе последният ми мач във Вила. Това ще ми помогне от гледна точка на това, че няма да трябва да се изправям срещу напълно непознат противник. Но за да постигнем резултат, ще ни трябва много по-добро представяне", каза още мениджърът на Норич.