Ден след завръщането от България мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо обяви, че е притеснен от поканата към Гарет Бейл за мачовете на националния отбор на Уелс. Притеснението му идва от факта, че нападателят тъкмо започна да възвръща формата си и пътят към 100-процентовото му състояние ще бъде разбит.

Бейл започна като титуляр при успеха с 3:1 в Разград в Лига Европа и изглеждаше толкова остър, колкото никога след завръщането от Реал (Мадрид). Тотнъм, 3-и в Премиършип, в последния кръг преди прекъсването за националните отбори ще гостува в неделя на Уест Бромич.
"Той е футболист, който имаше достатъчно проблеми в миналото. И работи толкова много, заедно работихме толкова много, за да лъде отново онзи играч, който всички харесват. Надявам се, че в националния отбор на Уелс ще бъдат внимателни и няма да разрушат труда ни, който вложихме в предишните няколко месеца, заяви Моуриньо.

Уелс имат два мача в турнира Лига на Нациите и очакванията ми са да играе, но също така се надявам да има и правилните периоди за възстановяване. Трябва да се направи точен анализ каква е разликата между единия мач и другия, каза още Моуриньо. Трябва и да дозират минутите, които ще играе, за да не се премине нивото на преумората.

Уелсците ще бъдат без селекционера си Райън Гигс, койтопадна жертва на обвинения в насилие от приятелката си. Тимът на Драконите ще бъде воден от помощник-треньора Робърт Пейдж. Само за тази кампания като помощник е привикан Албърт Стюйвенберг, който иначе работи в Арсенал.

А самият Моуриньо е неспокоен от факта, че Гигс няма да бъде на пейката и няма да се занимава с отбора.

"Притеснен съм, защото при предишните сборове на отбора той ми звънеше. И си говорихме за Бен Дейвис, какво се случва и как тренира. Не за Гарет Бейл, разбира се, защото Гарет не беше при нас. А фактът, че треньор от Арсенал е с наши играчи не ме прави да се чувствам по-комфортно.

Серхио Регийон е за първи ден днес с отбора след прекарана настинка, а Ерик Ламела няма да играе срещу Уест Бромич, тъй като е контузен, завърши португалецът.