4-годишна забрана да се занимава с футбол получи бившият защитник и настоящ треньор Дани Сенда. 42- годишният англичанин бе обвинен в сексуален тормоз на две жени, като инцидентът е станал по време на треньорски курс в чужбина през юли 2023-а, пише "Гардиън". 
 
Наказанието бе наложено от Английската футболна асоциация заради случка в бар, където бил Сенда, а по-късно се появили дамите. Той опипал и двете, като е казал на една от тях: „Знам, че ще дойдеш с мен тази вечер“. По-късно подсъдимият се призна за виновен, а адвокатът му обясни, че Дани не си спомня нищо, тъй като е бил пиян.
 
Жените веднага информирали ръководителите на курса за случилото се и Сенда бил помолен да напусне курса. След завръщането в Англия, те подали официално оплакване до Футболната асоциация на страната,  въпреки страховете, че това ще попречи на треньорските им кариери. 
 
„Жените заслужават да участват в професионалния футбол без страх от каквато и да е форма на тормоз. Надяваме се, че дългата забрана ще бъде силно възпиращо средство и ясен сигнал, че жените във футбола ще бъдат подкрепени и защитени и че нарушителите ще бъдат строго наказани", написаха от ФА в официално изявление. 
 
Като футболист Дани Сенда е играл за Уикъмб, Милоул, Торки, Бристъл Роувърс и Барнет, а след това започва треньорска кариера в школата на Брентфорд, като през 2019-а поема мъжкия тим на клуба. Година по-късно влиза в щаба на Лейтън Ориент преди да премине в Чарлтън.