Английската футболна асоциация разследва жълтия картон на защитника на Оксфорд - Киърън Браун, при загубата на тима от Арсенал в мач от ФА Къп.

"Артилеристите" спечелиха с 3:0 срещу тима от Лига 1 след гол с глава на Мохамед Елнени и две попадения на Еди Нкетия.
 
24-годишният национал на Северна Ирландия - Киърън Браун, получи картона в 59-ата минута след нарушение срещу Нкетия. Това беше единственото официално предупреждение в срещата.

ФА ще отнеме телефона на футболиста, за да прегледа внимателно последните му съобщения и обаждания, включително и постове в социалните мрежи. Според много медии в страната, ФА разполага с доказателства относно предполагаема корупция, включително телефонни съобщения преди началото на двубоя, които твърдят, че Браун ще получи картон заради залагания. В една от кореспонденциите се виждал фиш за залог, в който са поставени около 200 паунда за жълт картон на Браун при коефициент 8 към 1.

Футболната асоциация има право да поиска всички мобилни устройства и лаптопи от замесените страни, за да проведе разследването си. Главна цел на следователите е телефонът на Браун.

Интересното е, че все повече хора се свъзрват с властите, за да споменат за печалбата си от жълтия картон на футболиста. Голяма група от фенове на Арсенал пък е била видяна да празнува на трибуните, точно когато Браун получава жълт картон.