След като голямата изненада на миналия сезон в Премиършип Лестър тръгна с фалстарт през тази кампания, другият голям сюрприз от изминалата кампания - Тотнъм - съшо не тръгна с победа. Но докато "лисиците" играеха с новака Хъл Сити, "шпорите" имаха тежка задача на гости на Евертън. А и за разлика от момчетата на Клаудио Раниери, които паднаха, тези на Маурисио Почетино поне взеха една точка. 

Битката в Ливърпул завърши наравно 1:1, като домакините направиха невероятна първа част, в която вкараха само едно попадение чрез Рос Баркли в 5-та минута. Но след почивката ролите напълно се размениха и гостите също стигнаха само до едно попадение, дело на Ерик Ламела в 59-та. В крайна сметка най-справедливият резултат възтържествува и двата тима заслужено спечелиха по точка. 

Мачът на "Гудисън парк" започна перфектно за домакините. След само пет минути игра те вече водеха в резултата, след като Рос Баркли се разписа. Английският национал беше точен след перфектно изпълнен пряк свободен удар, след който Юго Лорис не можа да се намеси и се заби в гредата. 

Последваха още два хубави шанса за "карамелите", които рано-рано можеха да изравнят резултата, но първо Жерар Деулофеу не можа да отправи силен удар и да преодолее Лорис, а в 15-та минута удар на Фил Джагиелка, който влизаше под гредата, беше избит от вратаря с една ръка. 

До почивката мърсисайдци бяха далеч по-активни, а "шпорите" така и не можеха да затруднят сериозно Маартен Стекеленбург. А точно преди почивката пак Евертън имаше шанс да удвои преднината си, но изскубналият се зад защитата Жерар Деулофеу пак не можа да преодолее вратаря, този път влезлият като резерва Мишел Ворм. 

След подновяването на играта нещата се промениха. Тотнъм тръгна по-смело напред и имаше по-чисти положения. Но ударите на Деле Али и Хари Кейн не можаха да намерят противниковата врата по подобаващ начин. Но гол нямаше как да не падне и това се случи в 59-та минута, когато точен беше Ерик Ламела.

Тогава Кайл Уокър центрира от десния фланг, Рамиро Фунес Мори не покри сънародника си и Ламела беше оставен спокойно да разстреля с глава Маартен Стекеленбург, за да изравни резултата. След това попадение отново лондончани продължиха да са по-активните и да търсят попадението. 

Най-близо до него беше Винсент Янсен в 81-та минута, но неговият удар беше избит с невероятен рефлекс от Стекеленбург. Минута по-късно Кристиан Ериксен стреля от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри над гредата. В тези минути пред вратата на Евертън се извиваше истинска буря. 

И само добрите изяви на Стекеленбург спасиха "карамелите" от нов гол в мрежата им. А в 85-та минута Ламела можеше да стане абсолютен герой за Тотнъм, но ударът му от вратарското поле беше избит отново с вещина от холандския страж над гредата и статуквото се запази. В последните минути отново той и Уокър стреляха, но Стекеленбург продължаваше да е на мястото си. 

В крайна сметка повече попадения не паднаха и така двата тима си тръгнаха с по точка на старта на новия сезон във Висшата лига и показаха, че ще играят сериозна роля през кампанията на Острова. 

Всички резултати от ранните съботни мачове в Премиършип: 

Хъл Сити - Лестър 2:1

Евертън - Тотнъм 1:1

Бърнли - Суонси 0:1

Кристъл Палас - Уест Бромич 0:1

Мидълзбро - Стоук Сити 1:1

Саутхемптън - Уотфорд 1:1