Сър Алекс Фъргюсън потопи в скръб феновете на Манчестър Юнайтед преди четири години, когато обяви оттеглянето си от мениджърския пост. И след този негов ход, "червените дяволи" се превърнаха в истински прахосници. И това е вече неоспорим факт. 

Ман Юнайтед обяви трансфера на Лукаку, Рууни май е включен в сделката

От напускането на шотландеца през май 2013 г. до сега - само за четири години, в тима от "Олд Трафорд" харчат като луди! За този изключително кратък период разходите за нови футболисти наближават 1 млрд. евро! Или ако трябва да сме точни, похарчената сума е точно 733 млн. евро. 

Юнайтед спечели битката за Лукаку, Евертън прибира 75 млн.

Тези пари са похарчени само за 19 футболисти. Ако към тях прибавим и свободните агенти Златан Ибрахимович и Серхио Ромеро, общата бройка новопривлечени е 21 играчи. Най-големият прахосник е Жозе Моуриньо, под чието ръководство само за две лета бяха хвърлени с лека ръка над 300 млн. евро! И се очаква да има още похарчени средства от него. 

Готви се новият най-скъп трансфер в историята!

След оттеглянето на Фърги, Манчестър Юнайтед неколкократно счупи трансферния си рекорд. И в момента е отборът, който държи спорното постижение за най-много похарчени пари за един играч. Това се случи миналото лято, когато плати 105 млн. евро на Ювентус, за да си върне Пол Погба. 

При шотландеца трансферният рекорд беше 30.75 млн. паунда или по тогавашния курс спрямо еврото - 38 млн. евро. Те бяха платени за Димитър Бербатов. От тогава тази сума неколкократно е подобрявана и това направи "червените дяволи" най-големите прахосници във футбола за последните четири години. 

А през това лято те са привлекли само двама играчи - Виктор Линдельоф и Ромелу Лукаку, но вече са вторият отбор в света, с най-много похарчени пари за нови футболисти. Повече е дал само Милан - 129 млн. евро, но "росонерите" почти приключиха селекцията си, докато за англичаните тя е в разгара си. И вече са пръснали 120 млн. евро. 

Ето и Топ 5 на прахосниците в последните четири години след края на ерата "Сър Алекс Фъргюсън":

1. Манчестър Юнайтед - 733 млн. евро

2. Манчестър Сити - 721 млн. евро

3. Челси - 491 млн. евро

4. Ювентус - 482 млн. евро

5. Пари Сен Жермен - 462 млн. евро