Отборът на Ливърпул планира акция по задържането на звездите си с нови дългосрочни договори, след като Трент Александър-Арнолд подписа нов четиригодишен контракт в петък. Така крайният защитник остава на „Анфийлд“ поне до 2025 година.

Сега „The Athletic“ твърди, че той е само първият от редица други играчи, които също ще получат подобни възнаграждения. В това число влизат Върджил ван Дайк, Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино. Очаква се също на Алисон, Фабиньо и Андрю Робъртсън да бъдат предложени нови договори.

От тях единствено Алисон и Робъртсън имат споразумения до 2024 година, докато Фабиньо, Ван Дайк, Салах и Мане вече навлязоха в последните две години от настоящите си сделки.

Капитанът Джордан Хендерсън също има само две години от договора си, като информациите сочат, че разговорите за удължаването са спрени към момента.

Друг играч, със сключен договор само до 2023 година, е Роберто Фирмино, който като гореспоменатите звезди имаше решаващо значение за успехите на Ливърпул при Юрген Клоп, като се очаква също да получи предложение за нов контракт.