След 100 дни принудителна пауза, Висшата лига се завръща, но не и във вида, в който всички ние я познаваме. Астън Вила и Шефийлд Юнайтед ще дадат старт на серията от 92 мача, които трябва да се изиграят, за да може сезонът в Англия да приключи официално.

Всички те ще се състоят в рамките на едва 40 дни, а краят на сезонът ще бъде сложен на 16 юли.

Мачовете ще се играят при закрити врата, а всеки един от двубоите ще може да проследите в каналите на Нова Броудкастинг Груп.  По традиция, всичко най-интересно от най-силното футболно първенство на планетата може да намерите и в Gong.bg.

Още по темата:

Лигата на джентълмените: Какво да очакваме от първите мачове?

DIEMA XTRA ще излъчи всички оставащи срещи

Първите мачове след подновяването на кампанията ще започват с минута мълчание в памет на жертвите от COVID-19, a на фланелките на играчите няма да бъдат изписани имената им, а вместо това Black Lives Matters в подкрепа на борбата с расизма.

Освен Астън Вила срещу Шефийлд Юнайтед, днес има още един двубой който ще противопостави шампиона Манчестър Сити срещу Арсенал. Тези два мача са отложени.

Ливърпул е безапелационен лидер във временното класиране, девет кръга преди края. „Червените”имат преднина от 25 точки на върха и никой не се съмнява в крайния им успех и първата им титла от 30 години насам.

17 юни, сряда

20:00 Астън Вила – Шефийлд Юнайтед / DIEMA SPORT 2

22:15 Манчестър Сити – Арсенал / DIEMA SPORT 2