Топреализаторът на Брайтън Глен Мъри се закани, че неговият тим няма да играе като обречен срещу Манчестър Сити в днешния полуфинал за ФА Къп. Срещата стартира от 19,30 часа българско време и ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Актуалният шампион на Англия без никакво съмнение е големият фаворит, като има мераци да вземе отличието, което за последно спечели през 2011 година. Брайтън стигна до този сблъсък на „Уембли”, радвайки се на доста благосклонен жребий в различните етапи. „Чайките” се изправиха само веднъж срещу елитен съперник (Борнемут), като имаха преиграване срещу Уест Бром и отстраниха чрез дузпи Милуол.

Със сигурност обаче никой в редиците на Брайтън не счита, че тимът се е добрал дотук по чиста случайност. 35-годишният Мъри с нетърпение очаква своя 550-и мач в топ 5 на дивизиите на английския футбол, като си припомни сблъсък срещу Сити преди 11 години или иначе казано – малко преди идването на богатите собственици. В онази среща Брайтън, тогава в трета дивизия, печели след изстрели от бялата точка, като Мъри предизвиква продълженията и всичко останало с изравнителен гол, а после бележи един от изстрелите от бялата точка.

„Сити тъкмо се бяха оказали с много пари на разположение”, припомни си ветеранът. „Те купуваха само скъпи играчи. Жо струваше 18 милиона паунда, което по онова време си беше сериозна сума”

 „Пуснаха наистина добър тим онази вечер, но ние бяхме излезли с желание да победим. Каспер Шмайхел им беше вратар. Това беше добър тим на сити. Споменът е хубав и ще е добре, ако можем да повторим подвига.”

„Макар че Сити е без никакво съмнение най-добрият тим в Англия към днешна дата, мисля, че в онази нощ шансовете ни бяха далеч по-лоши, отколкото са сега. Знам, че като клуб вече сме много по-близо до тях, отколкото бяхме преди 10 години”, допълни Мъри.