Мениджърът на Уест Хем Славен Билич е получил ултиматум от двамата собственици на клуба Дейвид Съливан и Дейвид Голд, съобщава "The Telegraph".. В следващите четири мача от Висшата лига хърватинът ще трябва да спаси поста си.

„Чуковете“ започнаха сезона в Премиършип повече от разочароващо, след като не спечелиха нито една точка в първите си три мача и допуснаха десет гола във вратата си.

Следващите четири мача на лондонския клуб в лигата са срещу Хъдърсфийлд, Тотнъм, Суонси, Уест Бромич Албиън.

Съливан проведе среща с Билич в понеделник, на която му е съобщил решението и е поставил ултиматум отборът да стабилизира представянето си в следващите четири мача, когато се очаква положителна промяна не само в играта, но най-вече в резултатите на тима.

Футболистите твърдо стоят зад Билич и според английските медии ултиматумът към треньора може да се тълкува и като опит играчите да бъдат накарани да се борят за него.

Славен Билич е поставен на дръвника

Незадоволителните резултати подбудиха собствениците на клуба Дейвид Голд и Дейвид Съливан, вложили солидна сума за подсилване на състава през лятото, да се замислят за треньорска рокада. Появиха се слухове, че Билич може да загуби работата си още в паузата в първенството заради международните мачове.

В крайна сметка е решено на Билич да му бъде даден още един шанс.  

Фаворит за негов заместник остава Рафаел Бенитес, който може да бъде привлечен от Нюкасъл срещу неустойка от 5 милиона паунда.