Манчестър Юнайтед стигна до важна победа в битката си за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига следващия сезон. "Червените дяволи" надделяха с 1:0 у дома над коравия тим на Евертън и се залепиха само на точка зад градския си съперник Сити, който засега е окупирал четвъртата позиция.

В герой се превърна Антони Марсиал, който отбеляза единственото попадение в мача, което беше и под номер 1000 в Премиършип за отбора му, а асистенцията беше на друг младок - Тимъти Фосу-Менса.

Първата част премина в позиционна битка и по всичко изглеждаше, че отборите се стремят повече да не сбъркат, отколкото да се хвърлят по-смело напред. А иначе в началото и двата тима пробваха да атакуват и имаха своите ситуации.

Много активен по фланга беше Жерар Деулофеу за гостите, който пробва няколко пробива, а един от тях можеше да се увенчае с попадение в 12-та минута, но точно преди да нанесе удар, топката му беше избита.

Най-чистото положение за първата част дойде в 17-та минута. Тогава Антони Марсиал получи една хубава топка пред наказателното поле и стреля фалцово, но изстрелът му премина на няколко сантиметра встрани от вратата.

Размяната на атаки продължаваше с пълна сила, а в 22-та минута "карамелите" получиха право да изпълнят пряк свободен удар пред наказателното поле. Обикновено Лейтън Бейнс не пропуска от тази позиция, но сега топката срещна стената и излезе в корнер. От него центрирането му кацна на главата на Ромелу Лукаку, но ударът му беше слаб.

След това битката се пренесе предимно в центъра, а пробивите и на двата тима завършваха някъде около границата на наказателното поле, а ударите към двамата вратари бяха малко. Затова и логично попаденията липсваха.

В 36-та минута и Морган Шнайдерлин имаше шанс да се разпише в полза на Юнайтед, но неговият удар с глава също не намери целта. В крайна сметка това беше всичко интересно до почивката и преди нея гол така и не падна.

Втората част започна малко по-добре за гостите, които рано стигнаха до два шанса за гол. Първо центриране на Деулофеу не беше засечено добре от Лукаку и последва нова контра, при която топката стигна до белгиеца във вратарското поле. Той беше с гръб, съумя да се обърне, но ударът му в последния момент беше избит от Дейли Блинд.

Но това беше само привидно, защото Юнайтед нанесе своя удар в 54-та минута. Тогава Хуан Мата овладя страхотно с едно докосване 50-метров пас и пусна към Маркъс Рашфорд. Младокът отклони към друг тийнейджър - Тимъти Фосу-Менса, който пусна прострелно към непокрития Антони Марсиал и той стреля. Хоел Роблес изби топката, но във вратата си и резултатът беше открит - 1:0.

Почти веднага след това Евертън можеше да изравни. След едно центриране от корнер капитанът на "карамелите" Фил Ягиелка беше оставен непокрит на 7-8 метра от вратата и стреля мощно с глава, но разтресе горната греда. Това се случи в 56-та минута.

Последваха нови интересни моменти, но пред вратата на "карамелите". Рашфорд и Марсиал обаче не бяха точни. Гостите опитваха да атакуват, но Ромелу Лукаку и Кевин Миралас не можаха да затруднят достатъчно противниковата отбрана и да стрелят към Давид де Хеа.

Постепенно "червените дяволи" се задоволиха с това да опазят преднината си и тази задача им се удаде. Мърсисайдци опитваха атаки, но те приключваха около наказателното поле. Така усилията на Миралас и Лукаку нямаше как да се увенчат с успех.

Така малко по малко мачът влезе в руслото, което домакините искаха, а те пробваха и няколко опасни контри. При една от тях в 76-та минута Джеси Лингард можеше да се откъсне и да вкара, но Шеймъс Коулмън го спря.

Мърсисайдци се хвърлиха здраво напред в заключителните минути и вече виждаха изравняването в 83-та. Тогава след едно центриране от корнер отново Ягиелка беше изпуснат във вратарското поле и стреля, този път с крак, но Давид де Хеа показа невероятна класа и изби инстинктивно с една ръка изстрела от 4-5 метра.

В крайна сметка това се оказа и последното положение в този мач и "червените дяволи" са само на точка зад Сити. Евертън пък продължава да си крета в средата на таблицата, като вече дори се срива към долната ѝ част. "Карамелите" обаче не са застрашени от изпадане и ще чакат битките за ФА Къп, които да осмислят сезона им.