Най-новото попълнение на Манчестър Сити – Данило открехна широката публика за ролята, която мениджърът на англичаните Хосеп Гуардиола е изиграл за трансфера. Бразилецът разясни, че разговорът с Пеп, а също така и амбициозният проект на „гражданите” са го убедили да смени Реал Мадрид с „Етихад”.

Днес 26-годишият южноамериканец бе представен официално от клуба, който плати на европейския клубен шампион 26,5 милиона паунда.

Официално: Сити се похвали с пето ново попълнение

„Наистина нямам търпение за новото си предизвикателство и бих се радвал да спечеля Шампионската лига с Манчестър Сити”, каза Данило.

„Пеп Гуардиола беше много важен, защото обожавам неговия игрови стил и той ме убеди при преговорите, които имахме. Тръпна от желание да работя с него. Неговото присъствие е едната причина, а другата е амбициозният проект на клуба, който ме убеди да дойда.”

По принцип южноамериканецът играе като десен бек, но не му е чуждо да действа по другия фланг или дори в по-офанзивна роля. „Нямам любима позиция. Свикнал съм да играя като десен бек, но когато и да съм терена сред стартовите 11, ще съм щастлив. Гуардиола ми каза, че съм готов и мога да играя на няколко позиции – десен бек, ляв бек, като халф. Надявам се да му помогна и да оправдая неговите очаквания”, допълни Данило.