Манчестър Сити си спечели скъпоценни три точки от двубоя срещу Саутхемптън в мача от 14-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" успяха да измъкнат победа от 2:1 над съперника си тогава, когато всичко изглеждаше напълно изгубено. За пореден път от началото на сезона Рахийм Стърлинг прояви супергеройските си сили и измъкна тима си в последните секунди. Резултатът бе открит след злощастен автогол на Върджил Ван Дайк в 47-ата минута. Ориол Ромеу изравни в 75-ата минута, но вездесъщият Стърлинг измъкна успеха за "гражданите" секунди преди последния съдийски сигнал. 

През първото полувреме домакините създадоха повече положения от съперника си, но така и не успяха да се разпишат. 

Главен виновник за нулевото равенство след първите 45 минути бе стражът на "светците" Фрейзър Форстър, който на няколко пъти успешно осуетяваше плановете за гол на домакините.

В 13-ата минута Фернандиньо получи страхотно подаване и изстреля снаряд от дистанция. Ударът му обаче премина точно до лявата греда.

“Гражданите” организираха отлична контраатака в 14-ата минута, при която първоначално Рахийм Стърлинг пробва рефлексите на Форстър, който демонстрира изключителни умения и изби. При добавката Габриел Жезус отново за малко да мушне топката във вратата на “светците”, но отново Форстър се справи блестящо и спаси.

Две минути по-късно Пиер-Емил Хойберг засече центрирана топка от ъглов удар в малкото наказателно поле и засече с глава. Кълбото обаче единствено разтресе напречната греда.

Последваха критични минути пред вратата на Фрейзър Форстър. В 21 –ата отново Фернандиньо Фернандиньо пропусна от обещаваща позиция, след като стражът на “светците” се хвърли по удивителен начин и го извади опита му към десния ъгъл.

В 26-ата минута Серхио Агуеро се стрелна в наказателното поле, за да достигне до пас и да нанесе удар в средата на вратата, но Форстър внимаваше и го отрази.

Същата минута Илкай Гюндоган пропусна златна възможност от малкото наказателно поле. Опитът му мина на сантиметри от лявата греда.

В 35-ата минута Марио Лемина се измъкна с лекота от защитата и се озова очи в очи с вратаря. Той опита удар по трева, но Едерсон внимаваше.

“Гражданите” поведоха в резултата 48-ата минута на срещата. След центриране на Кевин Де Бройне от пряк свободен удар, Агуеро се размина с топката на близката греда, но Върджил Ван Дайк свърши работата му, забивайки топката в собствената си мрежа.

В 51-ата минута Габриел Жезус засече центриране в наказателното поле и намери пространство за удар, но той бе неточен, встрани от дясната греда.

В 56-ата минута отново бразилският нападател се озова очи в очи с Форстър и изстреля топката към десния ъгъл. Стражът на гостите за пореден път реагира невероятно, за да отрази удара му.

Минута по-късно Форстър отново заслужи овациите на феновете, след като отрази по блестящ начин снаряд на Кевин Де Бройне от около 25 метра.

“Светците” изравниха в 75-ата минута на срещата. Софиан Буфал намери Ориол Ромеу в наказателното поле и той забоде топката под напречната греда покрай Сантана де Мораеш.

В 94-ата минута Стърлинг за малко да хвърли в неминуема радост “гражданите”, но голът му бе отменен заради фаул в атака на Фернандиньо.

Минута по-късно обаче 22-годишният футболист стори немислимото и от границата на наказателното поле с прецизен удар заби топката във вратата на “светците”. По този начин той успя да спаси Сити в последните секунди във втори пореден мач.

Така след поредна порция 3 точки "гражданите" запазват аванса си от 8 пункта пред втория Манчестър Юнайтед. Това след 12-ата поредна победа за Сити във Висшата лига, тимът има на сметката си 40 точки. Саутхемптън пък заема 11-ата позиция с 16 точки.