Легендата на Ливърпул Стивън Джерард претърпя фиаско в едно от извънфутболните си начинания. Един от най-скъпите ресторанти в центъра на града Vincent Cafe&Cocktail Bar, в който участие има и той, е обявил загуби от по 150 хил. паунда за последните три финансови години. 

А причината за тези тежки загуби е сривът в реномето на заведението, причинен от инвазията на плъхове и други гризачи в кухненските му помещения. Здравни инспектори забелязали живи плъхове да скитат из кухнята, както и оставени множество изпражнения от тях до съдовете за готвене. 

Те наложили глоба от 20 хил. паунда през декември 2016 г., но от тогава посетителите явно избягват заведението, в което едно ястие рядко е на цена под 20 паунда, включително и десертите. А бутилка вино струва над 1200 паунда. 

Стивън Джерард е партньор с Пол Адамс в ръководството на ресторанта, който отвори врати през април 2015 г. В него се сервира и суши, което прави наличието на екскременти от гризачи изключително опасно за здравето на клиентите.