Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс няма намерение да преустанови атаките си спрямо вече бившия мениджър на тима Жозе Моуриньо. Бившият английски национал заяви, че португалецът нарочно е предизвикал собственото си уволнение.

През декември Специалния се прости с поста си при „червените дяволи”, като последната капка се оказа загубата от водача във Висшата лига Ливърпул с 1:3. Предсрочната раздяла с Юнайтед пък означаваше, че 55-годишният специалист получи компенсация от 15 милиона паунда.

През тези 2,5 години, в които Моуриньо беше начело, Скоулс беше най-отявленият му критик заради негативната му тактика. Хич не бяха малко епизодите, в които двамата си разменяха реплики в публичното пространство чрез медиите.

Сега Скоулс даде интервю за норвежката телевизия TV2 и отново темата на разговора се завъртя около мрачните последни месеци на Моуриньо в Юнайтед. „Мисля, че Моуриньо просто не желаеше да работи повече в този клуб. Той режисира по перфектен начин своето уволнение накрая”, не се посвени да сподели англичанина.

„Неговите пресконференции бяха срамни и толкова негативни. Беше очевидно, че към края играчите вече не искаха да се раздават за него. В крайна сметка клубът взе вярното решение.”

„Той успя да се скара с Антонио Валенсия, който е най-милият човек на света. Лично за мен е невъзможно да се скараш с Антонио Валенсия. Така получих ярък сигнал, че нещо не е съвсем наред.”

„През цялото време просто бях честен при въпросите, които ми задаваха, и отговарях съгласно това, което виждах от мениджъра. Той започваше да се оплаква в самото начало на лятната подготовка, че младите играчи просто не са достатъчно добри, а това изобщо не ми допадна”, допълни Скоулс.