Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс призна, че съжалява, че се е отказал от участие в националния отбор на Англия едва на 29-годишна възраст. Скоулс е определян за един от най-добрите централни халфове на Острова в последните 30 години, но кариерата му в "трите лъва" не бе толкова успешна, колкото тази за "червените дяволи".

По време на квалификациите и финалите на Евро 2004 тогавашният селекционер на Англия Свен Горан Ериксон премести Скоулс на лявото крило, за да играе със Стивън Джерард и Франк Лампард в центъра, като мнозина считаха, че именно това е причината Скоулс да се фокусира върху клубната си кариера. "Формата ми в последните 20-30 мача за Англия не бе достатъчно добра, а Стивън и Франк бяха двама топ футболисти, които играеха централно. Аз бях отляво, но често играех и за Юнайтед там, и то с доста успех, вкарвах много голове. Това не бе причината да се откажа, решението бе лично. По това време имах младо семейство и да бъда на лагер с Англия за 10 дена или дори шест седмици през лятото не бе идеалната ситуация и аз не се наслаждавах. Знам, че много се говори за решението на Ериксон да играя отляво, но това не бе никакъв проблем", сподели 11-кратният шампион на Англия в интервю за Би Би Си.

"Съжалявам, че се отказах толкова рано. За Юнайтед започнах да играя различен футбол. Сър Алекс Фъргюсън искаше да имам дълга кариера, а аз се нуждаех от различна позиция. Върнах се назад и контролирах мачовете от центъра на терена. Изкушаваше ме да се върна в националния, имаше такива слухове през лятото време, но само веднъж имах официално предложение - преди Световното първенство в Южна Африка през 2010. Бях играл добре през този сезон и Фабио Капело искаше да се върна. Получих обаждане от Стюарт Пиърс и имах няколко дни да помисля. Мислех, че играя достатъчно добре, но реших, че не е правилно, защото други футболисти бяха играли в квалификациите през последните две години и бяха отделяли от семейното си време. Мисля, че сега съжалявам, защото играех на ниво", допълни Скоулс.