Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс посъветва Маркъс Рашфорд да вземе пример от бившия нападател на "червените дяволи" Рууд Ван Нистелрой. 

Gulliver/GettyImages
71 снимки

Скоулс е имал възможността да играе с редица велики нападатели на Манчестър Юнайтед, сред които Уейн Рууни, Кристиано Роналдо, Оле Гунар Солскяер, Дуайт Йорк и други, но самият признава, че никога не е виждал по-добър завършващ удар от този на Нистелрой.

Бившият полузащитник смята, че младият Рашфорд може да вземе холандеца за пример как да се подобри във финалната третина на терена. 

"Играх като 10-ка един сезон с Рууд и беше страхотно. Той е безкомпромисен реализатор. Просто обожаваше да вкарва голове. Първото нещо, което правеше след мачовете, независимо дали отбележи или не, беше да види дали и Тиенри Анри е вкарал", сподели Скоулс. 

"Ако Анри беше вкарал не ни говореше докато слезем от автобуса, Той беше толкова отдаден на идеята да е най-резултатния нападател в света. Ван Нистелрой наистина беше най-добрият реализатор, с който съм играл".

"Маркъс започна като типична 9-ка за резервния отбор на Юнайтед. Оттогава мисля, че показа на какво е способен и от по-странични позиции. Мисля, че той има необходимата интелигентност, за да играе като нападател и може да почерпи и малко от безкомпромисността на някой като Нистелрой", завърши големият полузащитник от близкото минало.