Футболната асоциация на Англия повдигна обвинение срещу полузащитника на Тотнъм Хотспър – Деле Али заради видео, свързано с коронавируса, съобщава Goal.com. Английският национал публикува клип в социалната мрежа Снапчат от летище, докато носи маска, намеквайки че азиатец на въпросния терминал е заразен със смъртоносната зараза.

В изявление ФА пише следното:

„Установено е, че полузащитникът на Тотнъм Хотспър е нарушил правило Е3(1) на ФА, тъй като постъпката се счита за обидна и неподходяща“, започва съобщението.

„Публикацията представлява „утежняващо нарушение“, което в правило E3(2) на ФА се приема като препратка към расова, етническа или национална обида“, продължават от централата.

„Той има време до четвъртък, 5 март да отговори“, завършват от Футболната асоциация.

Али вече поднесе извиненията си, използвайки китайската социална мрежа Уейбо.

„Искам просто да се извиня за видеото, което пуснах в Снапчат вчера. Не беше забавно, осъзнах го мигновено и го свалих. Предадох себе си и клуба. Не искам да оставате с грешно впечатление за мен, защото не бе смешно и го разбрах веднага. Не е нещо, с което трябва да шегуваме. Изпращам цялата си любов, мисли и молитви към всички в Китай“, сподели 23-годишният халф на лондончани.