След като стана ясно, че Роман Абрамович е пуснал Челси за продажба, играчите, треньорският щаб и директорите на клуба изживяват безпрецедентни ситуации. Ситуацията е до такава степен на предела, че футболистите трябва да купуват гориво за автобуса на отбора със собствени пари, пише "Марка".

Междувременно „сините“ се изправят в сряда срещу Реал Мадрид на четвъртфиналите на Шампионската лига, почти година след като нокаутираха „лос бланкос“ на полуфиналната фаза на надпреварата. Много неща се промениха оттогава и въпреки че двата отбора отново ще се изправят един срещу друг на "Стамфорд Бридж", несигурността е обхванала Челси сериозно след декларираните намерения от Абрамович.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

След санкциите, които бяха наложени на руския бизнесмен, физиотерапевтите, лекарите на Челси и всички, свързани с първия отбор, продължават да работят заедно с играчите. Не така обаче стоят нещата с други отдели като търговския, счетоводния и маркетинговия.

Директорите на клуба са на местата си, не не могат да вземат никакви решения. Генералният директор Марина Грановская също е в борда без реално да има особена власт, тъй като не ѝ е позволено да предлага подновяване на договори или да подписва с нови играчи.

Служителите на Челси все още получават месечните си заплати, но сметките на клуба са запорирани, което означава, че не може да има допълнителни разходи. Ограниченията са в сила до 31 май, но се очаква евентуалните нови собственици да получат зелена светлина за поглъщането до края на април.