От доста време Висшата лига на Англия не помни толкова равностоен и напрегнат двубой за шампионската титла, какъвто правят Ливърпул и Манчестър Сити. "Гражданите" изостават с 2 точки в класирането, но имат предимството на факта, че са с мач по-малко. Ливърпул, от своя страна, победи последния си голям опонент оттук до края на сезона в лицето на Челси. Предпоставките екшънът да продължи до последния кръг са налице, тъй като - както добре знаем - в Англия нищо не е гарантирано.

Психика, качество, дълбочина в състава - това на пръв поглед са основните фактори, които ще предрешат спора. Той може да се превърне в исторически, ако и двата състава успеят да преминат границата от 90 точки.

Не бива да се подценява и една друга традиция - във всичките си сезони като член на Висшата лига отборът на Бърнли неизменно е успявал да нанесе поражение на бъдещия шампион. Ливърпул вече спечели и двете си срещи срещу "кларетс" (3:1 навън и 4:2 на "Анфийлд"), докато Сити разби състава на Шон Дайш с 5:0 у дома и ще се изправи отново срещу него в 36-ия кръг. Загуба в този мач парадоксално може и да наруши традицията по същия начин, както би го сторила и победата.

Повече по темата ще можете да видите във видеото от предаването "Премиърлийг Токшоу" по DIEMA SPORT 2.