Бранителят на Манчестър Сити Венсан Компани вярва, че „гражданите” ще трябва да се потрудят, за да вземат за втори път поред титлата в английската Висша лига.

Манчестър Сити достигна до рекорден брой точки през миналата кампания, за да си осигури короната в Англия. Нужно е да се отбележи, че няма отбор, който да е защитавал титлата си от 2009 година насам, като за последно това го прави Манчестър Юнайтед.

Тимът на Хосеп Гуардиола е фаворит за трофея и през тази година, но белгийският бранител знае, че той и съотборниците му ще трябва да работят, за да избегнат грешките на другите шампиони.

„Знам, че всеки един от нас знае какво ни предстои. Скоро няма отбор, който да е вдигал титлата, а в следващия сезон да го е направил отново. Има прекалено много примери, които трябва да видим и да избегнем. Нужно е да работим много и да се борим, за да го заслужим. Виждам, че всеки го прави, което ми дава увереност. Имаме сериозно качество в отбора, това е несъмнено, но никой не ти дава гаранция, че това значи, че ще печелиш трофеи”, сподели бронзовият медалист от Мондиал 2018.