Двубоят от Висшата лига между Манчестър Сити и Уест Хем сега ще се изиграе в сряда, 19 февруари.

Първоначално срещата между двата тима трябваше да се проведе миналата неделя, но бе отложена заради тежките метеорологични условия, предизвикани от бурята „Сиара“, която стана причина за отлагането на редица спортни мачове от женската Суперлига по футбол и „Шестте нации“ при жените.

„Граждани“ и „чукове“ ще се изправят един срещу друг в седмицата, в която се подновяват европейските клубни турнири, което е рядкост. След осем дни Тотнъм приема у дома РБ Лайпциг, а Аталанта е домакин на Валенсия в осминафиналите на Шампионска лига. До 2017 имаше споразумение, премахнато впоследствие от УЕФА, в което не бе позволено да се провеждат шампионатни мачове и такива от евротурнирите.

След завръщането си от зимната пауза, възпитаниците на Пеп Гуардиола ще изиграят шест мача в рамките на 19 дни до 8 март. Освен двубоя с Уест Хем, Сити гостуват на Лестър на 22 февруари, на Реал Мадрид четири дни по-късно в 1/8-финалите на ШЛ, и играят с Астън Вила във финала на Карабао Къп на 1 март. Междувременно, Уест Хем гостува на Ливърпул и Саутхемптън преди края на февруари. Играчите на Дейвид Мойс се опитват да излязат от зоната на изпадащите.