Серхио Агуеро ще пропусне съботния мач на Манчестър Сити срещу Шефилд Юнайтед, след като все още не получава разрешение да се завърне от карантина. Аржентинският нападател няма да играе в седми пореден двубой.

"Серхио все още не е с нас. Той ще се завърне, когато даде отрицателен тест. Резултатите от последните изследвания все още не са пристигнали", каза мениджърът на лидерите в класирането на Висшата лига Пеп Гуардиола.

Трансферният прозорец затваря в понеделник и защитникът Ерик Гарсия е свързан със завръщане в Барселона, но Гуардиола отхвърли слуховете. Футболистът е с изтичащ договор през лятото.

"Не искам да говоря за този случай. В момента той е при нас и е напълно концентриран върху играта си за Манчестър Сити. Ерик е страхотен футболист и човек, който ни е нужен тук", добави каталунецът.

Последният в класирането Шефилд ще се завърне през уикенда в Манчестър, след като в сряда победи Юнайтед и свали градския съперник на Сити от върха.

"Висшата лига е специална, защото всичко може да се случи и абсолютно нищо не е гарантирано. Шефилд Юнайтед играе с живец, а това не е лесно за постигане в отбор, който е последен в класирането. Това говори много за мениджъра Крис Уайлдър, неговия щаб и футболистите в отбора", завърши наставникът на "гражданите".