След четири години очакване, Манчестър Сити откри уникалния си тренировъчен комплекс, струващ 200 милиона паунда. Оказа се, че дори звездата на Барселона Лео Меси е бил впечатлен.

Меси видял новата база на Сити по време на приятелския двубой на Аржентина срещу Португалия в Манчестър през миналия месец, съобщава The Mirror.

„Дойдохме с националния на Аржентина, когато играхме с Португалия и всички играчи бяха много впечатлени“, разкри Пабло Сабалета.

„Специално разходихме Меси, за да опитаме да го впечатлим“, пошегува се още Сабалета. „Но наистина всички бяха впечатлени. Когато видиш всичко, което е построено е направо фантастично. В Барселона също имат чудесна тренировъчна база. Меси е там от доста време, но това тук бе нещо специално и за него“, коментира още Пабло Сабалета.

Футболистът се пошегува още, че дори опитал да използва съоръженията на комплекса, за да убеди Лео Меси да се присъедини към Манчестър Сити.

„Един нов играч определено може да бъде впечатлен и да се чувства изключително комфортно в такъв голям клуб. Футболистите имат всичко, за да работят професионално и не могат да искат повече“, добави още Пабло Сабалета.