Отборът на Манчестър Сити удължи победната си серия във Висшата лига с успех като гост на Уест Бромич с 3:2 в 10-ия кръг.

Сити записа осма поредна победа, а Уест Бромич пък вече осми мач е без успех във Висшата лига. "Гражданите" продължават без поражение в шампионата и натрупаха 28 точки начело във временното класиране в Англия, на 5 пред втория Манчестър Юнайтед.

Тимът на Уест Бромич пък остава с 10 точки в актива си на 14-ата позиция.

Попаденията за гостите отбелязата Лерой Сане, Фернандиньо и Рахийм Стърлинг, а за "дрозновете" се разписаха Джей Родригес и Мат Филипс. Една от звездите на Сити Серхио Агуеро пък остана на пейката.

Двубоят бе белязан от страхотни първи 15 минути, в които съперниците си отбелязаха три гола. Още в 7-ата минута Лерой Сане отправи не лош удар и наложи намеса на Бен Фостър на вратата на домакините. Малко по-късно обаче Сане отново получи добра възможност. Германецът бе намерен с пас от Фернандиньо в 10-ата минута и реализира за 1:0 за Сити.

Гостите организираха нова опасна атака в 12-ата минута, когато Давид Силва получи чудесен пас и стреля, но Фостър отново се намеси навреме.

Футболистите на Уест Бромич показаха, че ще се възползват от всеки шанс, който имат в мача и в 13-ата минута Джей Родригес изравни за 1:1 след като бе изпуснат от защитата на "гражданите".

Равенството обаче не трая дълго. Само след две минути, в 15-ата Фернандиньо получи от Лерой Сане и с изстрел от далеч прати топката в мрежата на Уест Бромич за 2:1 за Манчестър Сити. Топката рикошира в Гарет Бари и в гредата, но все пак влезе във вратата на домакините и Сити отново излезе напред в резултата.

До почивката играта бе по-спокойна, като и двата тима имаха още възможности. В 26-ата Давид Силва пропусна от близко разстояние, а в 41-ата Родригес намери Саломон Рондон в атака за Уест Бромич, но венецуелецът не успя да изравни.

В първите минути след почивката домакините бяха по-активни. Гжегож Криховяк пропиля възможност за Уест Бромич в 47-ата минута след като не успя да отправи добър удар. Малко по-късно Кайл Уокър стреля неточно по посока вратата на "дроздовете".

В 64-ата минута дойде моментът на влезлия като резерва само преди три минути Рахийм Стърлинг. Давид Силва пусна отлично към Кайл Уокър, той центрира остро в наказателното поле и там фронтално срещу вратата Стърлинг засече за 3:1 за Сити. Стърлинг реализира седмия си гол в осем мача за "гражданите" този сезон.

Кевин Де Брюин изпусна още един отличен шанс за попадение в 85-ата минута след като прати топката встрани от вратата. Две минути по-късно и Давид Силва не успя да преодолее Бен Фостър.

Във втората минута на добавеното време домакините намалиха на 2:3. Мат Филипс се възползва от грешка на Отаменди след центриране на Гарет Бари. Николад Отаменди опита да върне с гърди към Едерсон, но топката отскочи право към Филипс, който бе точен и така оформи крайния резултат в двубоя - 3:2 за Манчестър Сити.