Манчестър Сити отдавна си осигури титлата в Англия, но продължава да се забавлява до края на сезона и да троши рекорди. "Гражданите" разбиха с 4:1 като гости борещия се за оцеляване Уест Хем и се запътиха към две постижения, изравнявайки и един клубен рекорд. 

Те нанизаха вече 102 попадения от началото на сезона, колкото беше клубният им рекорд за цял сезон в Премиършип, поставено през сезон 2013/2014. Така те са само на един гол от рекорда на Челси от 103, но имат още три гола да го подобрят. 

Освен това, момчетата на Хосеп Гуардиола все още са в курс да приключат сезона със 100 или повече точки, като дори могат да си позволят да стигнат до равенство в един от трите си двубоя. 

Иначе Лерой Сане, автогол на Деклан Райс, Габриел Жезус и Фернандиньо се разписаха за победителите, докато почетното попадение за "чуковете" беше дело на Аарън Кресуел и беше истински шедьовър. 

Мачът започна с натиск на гостите, които поведоха при първата си по-опасна атака. Това се случи в 13-та минута, когато Кевин де Брюин намери Лерой Сане на фланга, той стигна до наказателното поле и стреля в очертанията на вратата. Топката рикошира в главата на Патрис Евра и стана неспасяема за вратаря, за да се оплете в мрежата му - 1:0. 

Този гол не отказа гостите да играят красив футбол, напротив. Те не спираха да атакуват и Рахийм Стърлинг се отчете с невероятен пропуск. Но в 27-та минута резултатът набъбна на 2:0 по доста нещастен за "чуковете" начин. 

Тогава Кевин де Брюин нахлу до аутлинията и центрира успоредно, а нямаше кой да засече от неговите съотборници. Това обаче направи за свое нещастие Деклан Райс и неспасяемо си я набута в собствената мрежа - 2:0. 

Лерой Сане и Николас Отманеди пропуснаха още възможности за Сити до почивката, а точно преди настъпването ѝ домакините все пак намалиха резултата. В 42-та минута Аарън Кресуел изстреля истински шедьовър от границата на наказателното поле, а параболата нправи топката неспасяема за Едерсон - 1:2. При този резултат дойде и почивката.  

След подновяването на играта шампионите продължиха да правят, каквото си искат и да се забавляват. И стигнаха до трето попадение, за да не се притесняват за победата си до края на мача. 

Това се случи в 54-та минута, когато Рахийм Стърлинг проби в наказателното поле, след като се подигра със защитата на съперника, пусна на непокрития Габриел Жезус пред вратарското поле и той с един удар преодоля Адриан, макар коляното му да пострада леко в тази ситуация. 

Пет минути след това Стърлинг можеше да увенчае страхотната си игра с гол, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. Но все пак четвърти гол за Сити падна и това стана факт в 64-та минута. 

Тогава Стърлинг се отличи с поредна асистенция и намери Фернандиньо на стрелкова позиция, който нямаше как да пропусне. И така беше оформен крайният резултат 4:1, а до края на мача гостите предимно се забавляваха. 

Кевин де Брюин, Яя Туре и Лерой Сане не успяха да отбележат още един гол за Сити, докато Шейку Куяте изпусна страхотен шанс за Уест Хем. Така до края на мача не се случи нищо интересно. 

След тази развръзка Манчестър Сити събра 93 точки и има всички шансове да направи 100 или повече точки. Уест Хем остава с 35 точки малко над чертата на изпадащите. Последен под нея е Саутхемптън с 32.