Манчестър Сити се явява като основен фаворит за привличането на английския национал Хари Кейн, имайки сериозен интерес към него и планират да започнат преговори за придобиването на правата му, съобщава трансферният специалист Фабрицио Романо.

Преди 2 дни медиите на Острова гръмнаха, че капитанът на Трите лъва е поискал да напусне "Тотнъм Хотспър стейдиъм" и е подал молба за разтрогване на договора си.

Сега обаче става ясно, че такъв документ не е постъпил в офисите на "шпорите", а нападателят ще разчита да се разбере със собственика на лондончани Даниел Леви да се намери решение, удовлетворяващо и двете страни.

Тотнъм не иска да продава своята звезда и поради тази причина ще желае да получи възможно най-висока сума за правата на играча.

Именно новият английски шампион Манчестър Сити е един от много малкото клубове, които могат да си позволят да платят поне 100 милиона паунда. След края на сезона легендата Серхио Агуеро ще напусне "Етихад" и "гражданите" ще останат само с един централен нападател в лицето на Габриел Жезус. Неограничените финансови ресурси на "небесносините" и нуждите от нов таран превръщат Сити в най-възможната нова дестинация на 27-годишния състезател.

Манчестър Юнайтед и Челси са другите два отбори, които имат интерес към него.