Футболистът на Тотнъм Муса Сисоко ще пропусне следващите две седмици поради травма на слабините, получена при домакинската загуба с 0:1 от Манчестър Юнайтед на ,,Уембли“. Имаше първоначални опасения, че той ще отсъства за месец, след като се хвана за слабините по време на първото полувреме миналата неделя и бе заменен от Ерик Ламела. Въпреки това, се очаква френският национал да се завърне в игра в началото на следващия месец, навреме за осминафиналния двубой на ,,шпорите“ с Борусия Дортмунд в Шампионската лига.

Контузията на Сисоко ограничава Тотнъм в избора на полузащитници, като в лазарета на отбора доскоро бяха Ерик Дайър и Виктор Уанияма, но мениджърът Маурисио Почетино е оптимист. ,,Както в живота, така и във футбола има две опции – да страдаш или да потърсиш друг вариант, който да поеме отговорност“, започна философски аржентинецът на пресконференцията преди лондонското дерби с Фулъм в неделя.

,,Мисля, че това е огромно предизвикателство. Вместо да седя в стола си да плача, предпочитам да намеря друг начин да ни предизвикам и да продължим с постоянните си изяви“, завърши той. Дайър се завърна в тренировките на тима, след като претърпя операция от апандицит и може да бъде на резервната скамейка за гостуването на ,,Крейвън Котидж“. Междувременно, Уанияма постепенно се завръща към пълни тренировки, след като се възстановява от травма на коляното.