Полузащитникът на Тотнъм Муса Сисоко подписа нов договор с отбора до 2023 година, с това се похвалиха от лондонския тим.

Французинът се присъедини към „шпорите“ през 2016 гадина от тима на Нюкасъл и изигра 132 мача за лондончани.

30-годишнят футболист заяви, че е горд от това да обвърже бъдещето си с Тотнъм, след трудното начало на кариерата му в английската столица.

„Разбира се, аз съм много горд да подпиша нов договор с клуба“, заяви Сисоко пред клубния сайт.

„Това означава, че те вярват в мен и са щастливи от това, което правя. Надявам се да дам най-доброто от себе си за клуба за дълго време и да спечелим някои трофеи заедно. Щастлив съм с моя нов контракт. Семейството и приятелите ми също са щастливи и горди, защото те знаят, че ми беше трудно в началото, но никога не се отказах. Винаги вярвам в себе си  и се опитвам да давам най-доброто от себе си в трудни моменти. Те ме подкрепят от самото начало. Те също са горди от новия ми контракт“, допълни полузащитникът.

Той добави, че се чувства като лидер в отбора на Почетино, след като започна четвъртия си сезон в клуба:

„Опитвам се да съм лидер. Имам голям опит, вече съм на 30 години. Ако мога да помогна на новите играчи ще съм го направя. Мога да дам някои съвети, няма да бъде проблем за мен. И аз съм бил млад, така че съм се вслушвал в други играчи. Важно е да придобиеш нещо от опитни играчи, така че се опитвам да съм полезен“, завърши французинът.   

През този сезон халфът записа 7 мача в различни турнири и направи една асистенция асистенция.