Мениджърът на отбора от Чемпиъншип Питърбъро - Дарън Фъргюсън, подаде оставка, съобщиха от клуба. Специалистът, който е син на легендарния мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън, напусна поста след загубата с 0:1 от друг борещ се за оставане в групата отбор - Дарби Каунти през уикенда. Поражението остави Питърбъро на предпоследното 23-о място в класирането с 21 точки, на пет точки под чертата.

"Аз и моите партньори считаме Дарън за един от най-великите треньори на този отбор в последните десетилетия. Той бе принуден да работи в трудна ситуация от финансова гледна точка заради липсата на привърженици на стадиона и това е нещо, никой не можеше да предвиди и с което той се справи великолепно", каза съсобственикът на Питърбъро Дараг Маккантъни в специално изявление.

50-годишният Дарън Фъргюсън така и не се приближи до великата треньорска кариера на своя баща, като до момента не е водил отбор от Висшата лига и има престои в по-нискоразредни отбори като Питърбъро, Донкастър Роувърс и Престън Норт Енд.