Нападателят  на Челси Джими Флойд Хаселбанк се изказа доста критично към бившия си клуб. Според нидерландеца, Франк Лампард и отбора му значително трябва да подобрят представянето си в защита.

Хаселбанк критикува пропуснатата победа срещу Саутхемптън, като заяви, че е недопустимо по този начин да се изтърват 3 безценни точки. Голаджията от близкото минало посъветва ръководството първо да реши вратарските проблеми и играта в дефанзивен план и чак след това да се говори за трофеи и купи.

„Челси не може да е претендент за титлата. С подобна игра в защита е просто невъзможно, да, в атака играят силно, но това не е достатъчно. Видяхме Ливърпул миналата година как стана шампион, те разполагат с вратар от световна класа. Ако Челси продължи да губи така наивно точки, както се случи през уикенда, не мисля, че ги чакат добри дни", започна легендата. 

"Тяхното намерение е да атакуват титлата в Англия, но докато не си решат проблемите отзад нещата няма да се получат. При заздравяване на защитата и закупуването на един класен вратар, вече ситуацията става различна и тогава отборът има реални шансове да отправи сериозно предизвикателство. Доволен съм от играта в нападение, смятам, че там разполагаме с доста добри опции, а ще е интересно да видим и какво ще постигне тимът в Шампионска Лига“, завърши Хаселбанк.