Това каза Футболистът на "гражданите" - Давид Силва, призна, че дори в най-смелите си мечти не е очаквал да спечели толкова много трофеи. Мачът с Норич ще бъде неговият последен със светлосиния екип във Висшата лига.

За 10 сезона в Манчестър Сити Силва вдигна 11 трофея, в това число и четири титли на Англия. Бившият футболист на Валенсия има 60 гола в 308 мача в първенството.

"Когато се обърна назад и видя колко много спечелихме, си казвам, че дори не съм си мечтал за нещо подобно", каза 34-годишният плеймейкър.

"Младите футболисти не мечтаят за нещо такова. Ти се надяваш да успееш да станеш футболисти и да можеш да играеш на най-високо ниво, но не ие да спечелиш толкова много трофеи", каза още испанецът.

Въпреки солидната си визитка, Давид Силва има само една награда за "Футболист на месеца" във Висшата лига. Испанецът обаче не съжалява за липсата на индивидуални отличия.

"Бих искал да бъда запомнен като добър човек, който се е наслаждавал на футбола. Надявам се хората да са харесвали играта ми. Това е всичко, което искам", добави Силва.