Отборът на Уест Хем успя да победи с 2:0 тима на Уулвърхямптън в мач от 9-ия кръг на Висшата лига.

52 снимки

Първата възможност в мача дойде в 17-та минута, след като Джанлука Скамака овладя топката след рикошет, преодоля съперник, но ударът му мина встрани от дясната греда. В 29-та минута Уест Хем успя да открие резултата. Скамака стреля от границата на наказателното поле, като ударът бе великолепно отправен, с изключителна сила и не остави никакви шансове на Жозе Са. До края на първото полувреме нямаше повече чисти възможности пред някоя от двете врати.

В 54-та минута Джаръд Боуен, който е критикуван много за формата си, успя да достигне до отскочила топка и с прецизен удар да преодолее вратаря, за да удвои резултата. В 73-та минута появилият се като резерва Диего Коща тръгна да се радва, мислейки си, че се е разписал в дебюта си, но попадението му бе отменено заради засада. До края на срещата Уест Хем успяваше да контролира мача и не допусна да има някакви опасности пред вратата си.

Това е едва втората победа от началото на сезона за "чуковете", като те са с актив от 7 точки и се намират на 15-та позиция. Уулвърхямптън все още имат само една победа, нямат отбелязан гол вече в три поредни мача и са в зоната на изпадащите, като имат едва 6 пункта.