Челси се надява да продължи с доброто си представяне и да вземе победата и срещу Евертън в мач от 11-ия кръг на Висшата лига.

Възпитаниците на Антонио Конте взеха четири поредни победи в първенството и са само на точка от лидерската позиция (22).

Евертън пък стартира сезона чудесно и се размечта, но бързо слезе на земята след като се наслади на успеха само в един от последните си четири мача.

За лондончани отново тренират Курт Зума и Марко ван Хинкел, но не се очаква двамата да бъдат включени в групата за мача.

Наставникът на "карамелите" Роналд Куман очаква вратарят Мартен Стекеленбург да бъде на линия за мача.

Защитата на Челси, която често бе критикувана като главната слабост на отбора, затвори устите на критиците и се представи блестящо през месец октомври.

Всъщност Челси е единственият отбор от основните пет лиги на Европа, който не е получил нито един гол във вратата си през октомври.

Основните опасности за тима на Евертън в момента изглеждат Виктор Моузес и Еден Азар, които имат общо 8 гола в 8 мача, в които са играли.

Диего Коща пък е водещият голмайстор до момента в Премиършип с 8 попадения.

"Отборът играе еднакво добре с топката и без нея. Самочувствието се покачва.", споделя Конте задоволството си от представянето на тима.

Нападателят на "карамелите" Ромелу Лукаку пък е вкарал гол или асистирал за такъв във всеки мач, в който е играл от септември насам.

Той вече има на сметката си 7 гола и 3 асистенции.

Защитата не Евертън е допуснала само 8 попадения досега, което ще направи задачата на столичани още по-трудна.