Отборите на Челси и Ливърпул се изправят един срещу друг във финала за Карабао къп. Победителят от сблъсъка ще спечели първия голям трофей в Англия за сезона. Интригуващият двубой между „сини” и „червени” е днес от 17:00 часа на стадион „Уембли” в Лондон.

Срещата може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.  В Gong.bg пък може да намерите видео с всеки гол и всяка спорна и интересна ситуация от финала.

Мениджърът на символичния домакин в мача Маурисио Почетино ще се опита да спечели първо отличие начело на лондончани, докато Юрген Клоп играе за първи трофей от възможни четири в последния му сезон начело на „мърсисайдци”. Ливърпул все още е в борбата за титлата в Англия, ФА Къп и Лига Европа.

"Искам да спечелим купата, но не заради мен самия и заради витрината ми с трофеи. Това е за момчетата, за клуба и за хората. За нас е важно. Написахме и продължаваме да пишем една прекрасна история. Когато напусна, ще затворим корицата, ще сложим книгата на рафта и някой друг ще пише история. Преди това обаче има време за още нови глави, изобщо не сме стигнали до резюмето. Изцяло съм отдаден на мисията ми да създавам нови спомени за това, което направихме тук"”, сподели Клоп преди финала.

Ливърпул пристигна в Лондон с доста осакатен състав. „Червените” имат редица контузени състезатели като Трент Александър-Арнолд, Къртис Джоунс, Диого Жота, Алисон Бекер, Тиаго Алкантара и други. Под въпрос до последния момент ще бъдат Мохамед Салах, Доминик Собослай и Дарвин Нунес.

"Трябва да бъдем сигурни, че ще се борим и ще бъде всичко честно във всяко решение. Когато играхме на "Анфийлд" смятам, че твърде много решения...не само едно ключове решение беше срещу нас. Две дузпи не ни бяха дадени. Искам да бъдем третирани по честен начин. Ние сме Челси и трябва да се състезаваме със същите инструменти. Ако те са по-добре, браво... но съдията трябва да бъде честен във всяко решение. Дано някои хора не бъдат част от изпращането на Клоп", каза от своя страна мениджърът на Челси Маурисио Почетино.