Отборът на Манчестър Юнайтед постигна авторитетна победа с 4:0 при домакинството на Норич в двубой от 22-рия кръг на Висшата лига. Домакините бяха по-добрия отбор през цялата среща и логично стигнаха с лекота до цели 4 попадение. С две се отчете Маркъс Рашфорд в двубой №200 с екипа на „червените дяволи“, докато по един отбелязаха Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд.

18 снимки

В 12-та минута Антони Марсиал имаше първия си шанс в срещата. Французинът получи топката на точката на дузпата, след което се опита да се обърне, но беше дисбалансиран. Маркъс Рашфорд пое нещата в свой ръце, но стигна само до корнер. 

В 27-та минута, при буквално първото си сериозно в срещата, момчетата на Оле Гунар Солскяер достигнаха до откриващото попадение. Хуан Мата получи топката на десния фланг, след което навлезе навътре и центрира на задната греда, където Маркъс Рашфорд се оказа сам, за да прониже вратата на Тим Крул за 1:0. 

В 34-та минута Фред получи известно празно пространство пред наказателното поле и стреля, но ударът му мина малко встрани от вратата на Тим Крул. 

Минута преди края на полувремето гостите от Норич бяха съвсем близо до изравнителен гол от нищото. След спечелено единоборство в центъра на терена Емилиано Буендия напредна с топка в крака и намери непокрития Тод Кантуел в наказателното поле. Англичанинът стреля веднага, но Давид Де Хеа се справи отлично, за да запази мрежата си суха. 

В 52-та минута "червените дяволи" нанесоха решителен втори удар. След двойна комбинация между Перейра и Брандън Уилямс, последният беше изведен в наказателното поле, а вратарят на гостите Тим Крул излезе необмислено, за да фаулира младока и да предизвика дузпа. Рашфорд застана зад топката и с елегантен удар в долния ъгъл отбеляза втория си гол в мач №200 за Манчестър Юнайтед. 

Само две минути по-късно резултатът вече беше класически. След бързо изпълнение на ъглов удар Мата центрира на главата на Антони Марсиал, който разстреля Крул за трети път. 

Още три минути по-късно Юнайтед изпусна ново страхотно положение. След добра флангова атака отдясно Перейра намери Брандън Уилямс на задната греда, но по някакво чудо младокът не успя да намери празната врата на "канарчетата за трети път". 

В 76-та минута "червените дяволи" вкараха и 4-то попадение. Влезлият като резерва Мейсън Грийнууд напредна необезпокояван през центъра и с много премерен удар препарира за 4-ти път Тим Крул. 

По този начин момчетата на Оле Гунар Солскяер се изкачиха до 5-та позиция в класирането на Висшата лига с актив от 34 точки от 22 мача. Въпреки това Юнайтед остава на 5 пункта зад 4-тия в класирането Челси. Норич, от своя страна, остана закотвен на последната позиция с едва 14 пункта. 

Манчестър Юнайтед - Норич 4:0

1:0 - Маркъс Рашфорд (27)

2:0 - Маркъс Рашфорд (52)

3:0 - Антони Марсиал (54)

4:0 - Мейсън Грийнууд (76)

Ето и съставите на двата тима: 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Уилямс, Фред, Матич, Перейра, Мата, Рашфорд, Марсиал;

Норич Сити: Крул, Байръм, Ханли, Цимерман, Аарънс, Вранчич, Тетей, Маклийн, Буендия, Кантуел, Айда;