Актуалният шампион на Англия – Манчестър Сити, не допусна грешна стъпка и увеличи преднината си на върха пред Ливърпул на четири точки. Това се случи, след като „гражданите“ сразиха с категоричното 5:1 гостуващия Уотфорд в мач от 34-ия кръг от английския футболен елит.

Изключителен съботен следобед изживя Габриел Жезус, който наниза четири попадения във вратата на „стършелите“, а петият гол беше дело на Родри. Асан Камара пък се разписа през първата част за борещия се за своето оцеляване в Премиър лийг.

Така Сити вече е с 80 точки, четири повече пред втория Ливърпул (76), ала мърсисайдци са с мач пасив, който ще се играе в неделя. Уотфорд остава в опасната зона и е предпоследен с 22, като 17-ият Евертън е с 29 пункта.

Gulliver/GettyImages
71 снимки

Домакините откриха резултата в четвъртата минута. Жоао Кансело даде подаване отдясно за Олександър Зинченко. Украинският футболист прати прострелно центриране в наказателното поле на "стършелите", а тя стигна до Габриел Жезус, който отблизо нямаше как да пропусне на празна врата - 1:0.

В 12-ата минута Уотфорд имаше изключителен шанс да реализира гол след грешка от Ман Сити. Сисоко изведе Еманюел Денис сам срещу Едерсон, но атакуващият футболист на гостите се замота, а Олександър Зиченко само това чакаше и с шпагат спря нападателя на „стършелите“.

Манчестър Сити vs Уотфорд

източник: sofascore.com

Сити доминираше в срещата, а в 24-ата Кевин Де Бройне пласира изящно центриране в наказателното поле на Уотфорд, за да "постави" топката на главата на Жезус, който отблизо нямаше как да сгреши - 2:0. В 28-ата минута гостите от предградието на Лондон намали пасива си, след като Асан Камара бе изведен умело в наказателното поле на Сити и със силен изстрел с десния крак по диагоанал направи 1:2.

В 32-ата минута Габриел Жезус атакува топката по диагонала пред границата на наказателното поле на гостите, но топката отлетя в трибуните на "Етихад". В 34-ата минута Сити реализира трети гол, а Родриго Ернандес отправи изключителен шут посока вратата, пазена от Бен Фостър, а стражът на гостите нямаше какво да стори - 3:1.

Малко след това Жезус задмина с лекота Самир отдясно и пусна перфектен пас за Рахийм Стърлинг, но ударът на англичанина беше безобразно неточен.

Втората част стартира кошмарно за Уотфорд, а след 14 секудни Асан Камара бе надбяган от Габриел Жезус, който задмина встрани Фостър, но стражът на гостите влезе с шпагат в краката на бразилеца, за да позволи на рефера да отсъди дузпа. Бразилецът прати безапелационно топката във вратата, за да оформи своя хеттрик.

В 53-ата минута Жезус успя да реализира четвърти гол в съботния следобед, след като завърши перфектна атака отдясно на "гражданите". В 62-ата пък Еманюел Денис отново изскочи зад отбраната на Ман Сити и шутира, но право в тялото на Едерсон. След това беше вдигнат и флага на страничния съдия.

Темпото в срещата намаля, а Хосеп Гуардиола направи редица промени с цел да освежи отбора си за предстоящите важни срещи на "гражданите", следващата която е срещу Реал Мадрид от Шампионска лига. Три преди края Стърлинг "навърза" няколко човека на Уотфорд пред наказателното поле и комбинира с Грийлиш, който шутира, но този път Фостър се намеси.

FT / МАНЧЕСТЪР СИТИ - УОТФОРД 5:1

1:0 Габриел Жезус (4)

2:0 Габриел Жезус (24)

2:1 Асан Камара (28)

3:1 Родри (32)

4:1 Габриел Жезус (49-дузпа)

5:1 Габриел Жезус (53)

Стадион: "Етихад" (Манчестър)

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Зинченко, Де Бройне, Родри, Фернадиньо, Грийлиш, Стърлинг, Жезус

Уотфорд: Фостър, Нгакия, Кабаселе, Самир, Камара, Сисоко, Лоуза, Клевърли, Сар, Кинг, Денис