Бившият английски национал Шон Райт-Филипс разкри, че Кевин Кийгън първоначално е вярвал, че нападателят е бил "твърде малък", за да играе за Манчестър Сити. Райт-Филипс, който вече е на 38 години, прекара четири години, играейки под ръководството на Кийгън при „небесно-сините“, но призна, че кариерата му не е потръгнала, докато не е започнал да бъде ползван като крило, което според него това е дошло под натиска на феновете.

След това той се премести в Челси през 2005 година, преди да се завърне в Сити, за да процъфти отново под ръковдстовото на Марк Хюз през последните месеци на собствеността Таксин Шинавата в клуба.

"Когато Кийгън за първи път пое тима ми беше трудно, защото той ме счете за твърде малък", каза той пред официалния сайт на клуба.

„По онова време нямаше наистина място за мен, защото очевидно не можех наистина да маркирам хората, така че имаше време, в което не играех. Тогава той ме постави на фланга като крило, но мисля, че това е свързано и с натиск от страна на феновете, тъй като те искаха да играя отново, след като ме видяха, че съм израснал. Веднъж като заиграх добре и всичко потръгна“, сподели бившият нападател.

„Кийгън определено беше мениджър, който мислеше основн за атаката и понякога за феновете не бешемного приятно, защото в същото време бяхме доста отворени в задни позициии и допускахме доста голове. Мисля, че най-хубавото ми време по отношение на личното ми представяне беше през 2004 година, но най-добрият отбор беше под ръководството на Марк Хюз с Елано в състава", каза още Райт-Филипс.