Мениджърът на Евертън Шон Дайш призна, че му е "странно", че сезонът в английската Висша лига вече е преполовен, но отборът му все още не е получил правото да изпълни дузпа, предаде Ройтерс.

"Карамелите" са единственият тим в първенството, който не е изпълнил наказателен удар до момента, като в същото време редом до Брайтън, Фулъм, Тотнъм и Уулвърхямпът е един от отборите, срещу които са били отсъдени най-много дузпи - 5.

"Ако сте на този стадий на първенството и не сте получили дузпа, това е странно", каза Дайш пред репортерите преди мача на тима срещу Астън Вила. "И е притеснително, когато миждато колко много дузпи се дават за съвсем незначителни сблъсъци. Някои хора казват, че това е "модерна игра", но аз не мога да приема, че се дават нарушения за нищо. Но ако това е тенденцията, не виждам защо да няма дузпа и за нас. Нека видим как ще е през втората половина на сезона", каза още треньорът.

Евертън стана и първият клуб от Висшата лига, на който му бяха отнети 10 точки за нарушаване на финансовите правила през ноември. Отборът в момента е на 17-о място в класирането, като има 16 точки от 20 мача.