Няма гаранция, че Евертън ще спечели обжалването на отнетите 10 точки във Висшата лига, но мениджърът на тима Шон Дайш заяви, че феновете могат да видят как неговите футболисти показват правилния манталитет и се хвърлят на 100 процента във всеки един мач.

Санкцията за нарушаване на правилата за рентабилност и устойчивост на Лигата свали Евертън в последните три отбора, но две поредни победи над Нотингам и Нюкасъл снощи извадиха карамелите от зоната на изпадащите.

"Не знаем дали ще ни върнат точките, затова и не можем да се надяваме на това. И така, при това положение какво можем да гарантираме? Можем да заявим манталитета си. Просто продължаваме да играем здраво във всеки мач", заяви Дайш пред репортерите след снощната победа с 3:0 над Нюкасъл у дома.

Дайш заяви също така, че футболистите му буквално са защитавали с телата си вратата от атаките на Нюкасъл и феновете на стадион Гудисън Парк са оценили тази саможертва.

"Да си сложиш тялото, корема, слабините пред противника не е просто качество. Това е усещането, че отборът е силен колектив. Здравото тичане, здравата борба за всеки метър, но и подкрепата един за друг – това сме, радва се Дайш на атмосферата в съблекалнята.

"И има нещо, което привържениците ни могат да помиришат, че сме  отбор. Мисля, че могат. Имате срещу себе си отбор, който има добри връзки, в който всеки се грижи един за друг. И се вижда на терена. Смятам, че феновете уважават това, завърши Дайш. /БТА