Мениджърът на Евертън Шон Дайш смята, че не трябва да има кратка зимна пауза във Висшата лига, за да се облекчи натоварения график от мачове по празниците и да се отнеме предимството на по-големите клубове, които имат и много по-широки състави, предаде Ройтерс.

През този уикенд няма мачове от първенството заради срещите за ФА Къп, докато всички клубове ще имат мини почивки в следващите един или два уикенда.

Евертън изигра осем мача във всички турнири през декември, но ще има максимум 4 след Нова година, като ще играе срещу Кристъл Палас в третия кръг на ФА Къп в четвъртък.

"Не виждам смисъл в това да имаме толкова много мачове през декември. Това не е полезно", каза Дайш на пресконференцията си.

"По-хубаво е да се махнат един или два от тези мачове през декември и да се преместят след празниците, за да се разпределят. Това е по-добрият сценарий. Тогава ще има по-равнопоставени условия за отборите. С повече мачове големите клубове имат предимство, защото имат по-големи състави", сигурен е той.

"Но ако нямаш широчина в състава като нас и имаш проблем с контузии, тогава става напрегнато. Ако има няколко мача в тази пауза, тогава сезонът ще е по-балансиран", каза още Шон Дайш. /БТА