Пол Скоулс напусна сам поста на мениджър на Олдъм след само 31 дни в клуба. Мнозина останаха изненадани от скоростното решение на легендата на Манчестър Юнайтед, но с оглед на случващото се в тима през този месец, то тези 31 дни дори изглеждат като прекалено голямо търпение от страна на Скоулс.

"Дейли Мейл" разкри това, през което е преминал Скоулс за своите злополучни 31 дни, а то със сигурност се различава коренно от щастливите му времена в Манчестър Юнайтед.

Липса на клубен автобус и спиране на тока на стадиона са само част от проблемите. Най-големият за Скоулс е бил грубата намеса в неговия избор на футболисти от страна на собственика Абдалах Лемзагам.

По-рано през месеца Скоулс е събрал отбора и е заявил, че разкриването на отборни новини към Лемзагам няма да бъде толерирано. "Ако разбера кой е, никога няма да играе за мен отново", е казал тогава той.

В договора на Скоулс е било записано, че няма да има вмешателство в работата му, но Лемзагам винаги е знаел какво се случва в тима. Освен това Скоулс е получавал имейли от собственика и брат му Мохамед, който е спортен директор на Олдъм, в които те му казват кой трябва да играе.

Испанският нападател Урко Вера е бил любимец на собственика, но има само два мача като резерва под ръководството на Скоулс. Един играч пък без знанието на мениджъра, е получил забрана да посещава тренировките на тима.

Търпението е приключило, когато големият халф от близкото минало е научил, че привлеченият преди неговия престой защитник Алекс Яковити е получил обещание за двугодишен договор, въпреки че изобщо не попада в плановете на Скоулс.

Две години вече клубът не плаща сумите за GPS тренировъчните потници на играчите, а за мача срещу Бъри тимът бе оставен без отборния рейс. В крайна сметка резервно возило е изпратено единствено поради факта, че от Бъри отказват да приемат съперникът да пристигне с един куп автомобили. Пътуване с автомобили обаче се е случвало в други мачове.

При друг случай пък съдия-изпълнител спира тока на главната трибуна заради неплатени сметки. Така персоналът не може да изпере екипите и се налага футболистите да се справят с въпроса по домовете си.

Пестени са средства и за поддръжката на терена, заради което тревата е в ужасно състояние и не позволява технична игра.

В същото време и съставът е прекалено малък, а преди да напусне Скоулс бе категоричен, че ще трябва да се харчат сериозни средства през лятото. Преди това обаче Олдъм трябва да си намери нов мениджър, защото търпението на легендата на Манчестър Юнайтед се изчерпа.

Под негово ръководство тимът загуби три мача, завърши реми в други три и спечели един. В момента Олдъм е 14-и в Лига 2.