УЕФА наложи безпрецедентно наказание на шампиона на Англия Манчестър Сити, като клубът бе изхвърлен от участие в Шампионската лига за следващите два сезона. От неучастието си в надпреварата гражданите ще загубят поне 400 милиона паунда.

60 снимки

В съобщението си УЕФА обяви, че наказва Сити заради сериозни нарушения. Според организацията клубът е завишил своите приходи от спонсорство в счетоводните сметки, предоставял е грешна информация между 2012 и 2016 г. и се е провалил в съдействието си по разследването.
 
Неучастието в Шампионската лига ще бъде огромен финансов удар по гражданите". Наказанието може да има отрицателни последици и да навреди на спонсорските договори, чиито суми автоматично намаляват, ако тимът пропусне най-престижния клубен турнир.
 
"Финансовите последици ще бъдат значителни. Участие в Шампионска лига участието може да донесе приходи до 200 милиона паунда за даден отбор, а за клуб с размерите на Сити, това ще означава от една четвърт до една трета от доходите им", заяви пред Би Би Си финансовият експерт Кийрън Магуайър.